Om Nerd Aid

Nerd Aid ble startet fra en sofakrok i Oslo lørdag 6. august 2011. Målet var like enkelt som det var hårete: Samle inn 1 000 000 kroner til Røde Kors’ arbeid med sultkatastrofen på Afrikas Horn. Innen knappe to måneder. En tweet og en Facebook-melding startet det hele. Sju personer gjentok tweeten. Det var nok til å starte en enestående viral norsk dugnad.

26 dager senere, torsdag 1. september 2011, hadde norske nerder og wannabes både vist hva som bor i dem, og hvilken kraft det sosiale nettet kan ha. Da tikket donasjon nummer 1 159 inn, og en million livreddende kroner var på vei til Afrika.

Donasjonene stoppet faktisk ikke med dette. Jeg har laget denne bloggen for å dele den fantastisk flotte historien om medmenneskelighet, engasjement, nerder, sosiale medier, avrundingsdonasjoner og tall. Mye tall.

Nerd Aid ble invitert til å ha stand i katedralen av nerderi: JavaZone. Røde Kors’ egen @MariMortvedt tok turen, og laget denne videoen hvor nerdene selv forklarer Nerd Aid:

Kanskje kan Nerd Aid inspirere andre til å starte sine egne innsamlinger. Det er mange små og store faktorer som gjorde at det lot seg gjøre. Jeg har forsøkt å oppsummere hva jeg følte fungerte godt, og hva som kanskje er mer vrient å kopiere her: 12 grunner til at Nerd Aid ble en suksess.

Ønsker du å bli en del av historien, så er det fremdeles mulig å støtte aksjonen. Om lommeboka er slunken, så er ditt bidrag minst like verdifullt om du forteller noen andre om aksjonen. Å spre er viktigere enn å gi!

Oppdatering, april 2016: Her er link til alle Nerd Aid-aksjonssidene

  1. Nerd Aid 1 – Afrikas Horn
  2. Nerd Aid 2 – Syria
  3. Nerd Aid 3 – Filippinene
  4. Nerd Aid 4 – Nepal
  5. Nerd Aid 5 – Flyktningene i Europa
Be Sociable, Share!

En kommentar om “Om Nerd Aid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *